Te milyen OKJ-s képzésnek látod értelmét?

Magasak a felvételi ponthatárok 2012 -ben? Milyen szakmát válasszak? Az emberek többsége nehezen dönt.

Amikor szakmát választunk mit érdemes mérlegelni? Mi legyen a prioritás? Olyan képzésre menjek, melyet ha elvégzek, jók a kereseti lehetőségek? Vagy inkább olyan képzést érdemes választani-különösen a mai munkanélküliségtől sújtott világban- amit ha elvégzek, viszonylag könnyen el fogok tudni helyezkedni (még ha a várható fizetés kevés is)? Esetleg menjek a többség után, és tanuljak valamilyen divatszakmát? Vagy csak az elhivatottság számít? Ti mit gondoltok
milyen OKJ-s képzést érdemes választani?

Egyáltalán érdemes-e OKJ-s tanfolyamot végezni?

Ezen az oldalon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ha a felvételi ponthatárokat 2012 -ben nem sikerül elérned, vagy a drasztikus létszámcsökkentés miatt nem szeretnél a felsőoktatásban továbbtanulni, akkor érdemes elgondolkodni egy államilag támogatott OKJ-s képzésen!

Ha ide kattintasz: META SZAKKÖZÉPISKOLA, több mint 20 OKJ képzés közül választhatsz!


A konkrét tanfolyamokkal kapcsolatos megjegyzéseket az adott tanfolyamhoz is írhatjátok, az általánosabb (szakmaválasztás, iskolák stb.) pedig ide-KATT!



META SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT OKJ-S KÉPZÉSEK


2010. május 27., csütörtök

Milyen tanfolyamot (szakmát) válasszak?

Te milyen képzést választottál, választanál? És miért? Ha már jársz valamilyen iskolába, beváltotta a hozzá fűzött reményeket, vagy esetleg csalódtál?

12 megjegyzés:

  1. Szerintem a mai világban mindenképpen hiányszakmát, mert hiába fizetnek jobban máshol, ha ez ember nem tud elhelyezkedni

    VálaszTörlés
  2. AZÉRT A HIÁNYSZAKMÁK NEM VÉLETLENÜL AZOK. SZAR MUNKAKÖRÜLMÉNYEK, ÉS MÉGSZARABB FIZETÉS!

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy igazad van, de manapság amikor a lakosság alig több mint 50%-a dolgozik, és a munkanélküliek (regisztrált) száma is több százezer, akkor nem nagyon lehet finnyáskodni.

    VálaszTörlés
  4. Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyamot szeretnék kezdeni (cél a mérlegképes könyvelő).
    Járt valaki közületek ide? Érdemes nekivágni,mert elég sok rémhír hallottam?

    VálaszTörlés
  5. Én most járok mérlegképesre, baromi nehéz. Én is közvetlenül előtte végeztem a számvteli ügyintézőt. Ezzel együtt érdemes belevágni.

    VálaszTörlés
  6. 24-48.alig vagy othon a pénz 500.600ft brutto..felelöség+veszély.szerintetek megvan fizetve.hiány szakma igen enyiért dolgozni ja rávagy kényszeritve.amugy ha ebben a szakmában dolgozol azért veszéjes mert sokkal töb konfliktussal találkozol mindha nem ezen a területen dolgoznál.mivel nem sok munka lehetöség van és ezt tudják a vagyon védelmi cégek ezért kiszurják a szemed 500-600ftvel.takaritással töbet keresel.

    VálaszTörlés
  7. Azt hiszem én mindenképpen valamilyen egészségügyi képzést szeretnék választani, mer most, hogy megnyílt az EU viszik mint a cukrot az eü végzettségű embereket.

    VálaszTörlés
  8. lett volna lehetőségem egy Bölcsdében kisgyermekgondozóként elhelyezkedni,kiválasztottam a megfelelő OKJ-s tanfolyamot,majd mikor felvételre került a sor elutasítottak,mert kevés az OKj-s 8 hónapos képzés,azt mondták csak a 1.5 éves az elfogadható.Kérdezem én akkor mire való az én végzettségem,mert több bölcsödében is ugyan ezzel utasítottak el.

    VálaszTörlés
  9. Szeretnék hirdetni az oldalon, egészségügyi és szociális képzésekkel foglalkozó felnőttképző intézmény oktatásszervezője vagyok.
    Szeretném megtudni, hogyan kerülhetünk fel pl. az Oktáv mellé?
    válaszát a monika.horvath@pkg.hu email címre várom.
    www.pkg.hu

    VálaszTörlés
  10. okj-s tanfolyamon nem kell biztosítani a szervezőnek jegyzetet, vagy tankönyvet?
    Esetleg hol lehet ennek utána nézni?
    Több százezer forintos díjért még csak egy fénymásolatot sem adnak. Ez így szokott működni?
    üdv.

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok most 13 vagyok és most megyek 8-ba kiválasztotam a szakmám és csak egy iskola van a közelbe a következö pedig messzebb van az baj hogy nem tudok dönteni hogy mégis mit válaszak olyan nehéz és ebben szeretnék segitséget kérni nagyon szeretek kézmüveskedni kézilabdázom szeretek gyerekekkel foglalkozni mégse akarok ovonö bölcsis nö vagy tanár lenni se sportolo se lakberendezö de az a baj hogy olyan szakmát szeretnék ami jól fizet kérlek segitsetek köszönöm Barbara

    VálaszTörlés