Te milyen OKJ-s képzésnek látod értelmét?

Magasak a felvételi ponthatárok 2012 -ben? Milyen szakmát válasszak? Az emberek többsége nehezen dönt.

Amikor szakmát választunk mit érdemes mérlegelni? Mi legyen a prioritás? Olyan képzésre menjek, melyet ha elvégzek, jók a kereseti lehetőségek? Vagy inkább olyan képzést érdemes választani-különösen a mai munkanélküliségtől sújtott világban- amit ha elvégzek, viszonylag könnyen el fogok tudni helyezkedni (még ha a várható fizetés kevés is)? Esetleg menjek a többség után, és tanuljak valamilyen divatszakmát? Vagy csak az elhivatottság számít? Ti mit gondoltok
milyen OKJ-s képzést érdemes választani?

Egyáltalán érdemes-e OKJ-s tanfolyamot végezni?

Ezen az oldalon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ha a felvételi ponthatárokat 2012 -ben nem sikerül elérned, vagy a drasztikus létszámcsökkentés miatt nem szeretnél a felsőoktatásban továbbtanulni, akkor érdemes elgondolkodni egy államilag támogatott OKJ-s képzésen!

Ha ide kattintasz: META SZAKKÖZÉPISKOLA, több mint 20 OKJ képzés közül választhatsz!


A konkrét tanfolyamokkal kapcsolatos megjegyzéseket az adott tanfolyamhoz is írhatjátok, az általánosabb (szakmaválasztás, iskolák stb.) pedig ide-KATT!



META SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT OKJ-S KÉPZÉSEK


2011. július 2., szombat

FELVÉTELI PONTHATÁROK 2013!!!

MILYENEK LESZNEK A FELVÉTELI PONTHATÁROK 2013 -BAN?


Ezen az oldalon amint meglesz, majd olvashatjátok a 2013-as felvételi ponthatárokat.

Ha a 2012-as ponthatárokat nem sikerül elérned, a következők közül választhatsz:
-nyelvet tanulsz, ha sikerül a nyelvvizsga, akkor az a következő évi felvételinél többletpontot jelent
-újra érettségizel, ami ha jól sikerül a 2014-es felvételinél szintén többletpontot jelent
-2013-ban beadod a jelentkezésedet pótfelvételi eljárásban
-elmész egy államilag finanszírozott iskolába, ahol szerzel egy piacképes szakképesítést, és a következő éves felvételi eljárásban (ha emelt szintű, vagy felsőfokú a szakképesítés) érvényesítteted az OKJ-s végzettségért járó többletpontot
-természetesen dolgozhatsz is, vagy, ha szüleid engedik, akkor a következő évben lógathatod is a lábadat.

Ha nem sikerül a felvételi ponthatárok 2013 –as szintjét elérned, akkor mi mindenképpen az OKJ-s szakképesítést ajánljuk, mert, ha ezt választod, akkor diákigazolványt, családi pótlékot is kapsz.

Tehát, ha a felvételi ponthatárok 2013-ban számodra kedvezőtlenül alakulnak, válassz valamilyen szakképesítést!


Addig is írjátok meg a kommentek közé, hogy Ti mit gondoltok a 2013 -as felvételi ponthatárokról! Magasabb lesz, vagy alacsonyabb, mint a tavalyi?

2 megjegyzés:

  1. Szerintem a várható ponthatárok 2011 -ben jóval magasabbak lesznek minta a tavalyi felvételi ponthatárok, ugyanis tavaly sokkal kevesebbet vettek fel mint tavaly előtt. Tehát a 2010-ben fel nem vettekből is sokan fognak idén újra felvételizni. Ezen kívül idén még kevesebb hallgatót fognak felvenni a főiskolák, úgyhogy a várható ponthatárok 2011 -ben semmi jóval nem kecsegtetnek.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is azt mondták a tanárok, hogy arra készüljünk, hogy a 2011-es ponthatárok jóval magasabbak lesznek mint a tavalyi pontszámok

    VálaszTörlés