Te milyen OKJ-s képzésnek látod értelmét?

Magasak a felvételi ponthatárok 2012 -ben? Milyen szakmát válasszak? Az emberek többsége nehezen dönt.

Amikor szakmát választunk mit érdemes mérlegelni? Mi legyen a prioritás? Olyan képzésre menjek, melyet ha elvégzek, jók a kereseti lehetőségek? Vagy inkább olyan képzést érdemes választani-különösen a mai munkanélküliségtől sújtott világban- amit ha elvégzek, viszonylag könnyen el fogok tudni helyezkedni (még ha a várható fizetés kevés is)? Esetleg menjek a többség után, és tanuljak valamilyen divatszakmát? Vagy csak az elhivatottság számít? Ti mit gondoltok
milyen OKJ-s képzést érdemes választani?

Egyáltalán érdemes-e OKJ-s tanfolyamot végezni?

Ezen az oldalon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ha a felvételi ponthatárokat 2012 -ben nem sikerül elérned, vagy a drasztikus létszámcsökkentés miatt nem szeretnél a felsőoktatásban továbbtanulni, akkor érdemes elgondolkodni egy államilag támogatott OKJ-s képzésen!

Ha ide kattintasz: META SZAKKÖZÉPISKOLA, több mint 20 OKJ képzés közül választhatsz!


A konkrét tanfolyamokkal kapcsolatos megjegyzéseket az adott tanfolyamhoz is írhatjátok, az általánosabb (szakmaválasztás, iskolák stb.) pedig ide-KATT!



META SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT OKJ-S KÉPZÉSEK


2011. március 26., szombat

KULTURÁLIS RENDEZVÉNYSZERVEZŐ TANFOLYAM

Új képzés: kulturális rendezvényszervező

A március 8-án megjelent kormányrendelet értelmében a zenés-táncos rendezvények szervezőinek szakmai végzettséggel kell rendelkezniük.

A helyzet érdekes, mert a rendelet szerint 90 napon belül megkezdik a feltételek (többek között az előírt végzettség) ellenőrzését.

Miután eddig a rendezvényszervezőknek nem volt kötelező a szakmai végzettség, igen kevesen rendelkeznek a rendelet által előírt papírokkal.

A Kormány rendelet két végzettséget fogad el. Az egyik a rendezvény és konferenciaszervező, melyet ráadásul nem is lehet rögtön elvégezni, mivel ez egy úgynevezett ráépülése az utazásügyintéző szakmának. Ráadásul nyelvvizsga is szükségeltetik a képzéshez.

A másik lehetőség a kulturális rendezvényszervező tanfolyam, amely csak két tantárgyból áll, és akár az előírt 90 napba is belefér (nyelvvizsga sem kell hozzá).

Kulturális rendezvényszervező képzéssel jelen pillanatig senki sem foglalkozott az országban.

Elsőként a Számalk Zrt. "ugrott rá" a kínálkozó lehetőségre, felismervén azt, hogy valószínűleg néhány hónap alatt több százas igény lesz a kulturális rendezvényszervező szakképesítés iránt.

Ebben a pillanatban is ők az egyetlen cég, akik a kulturális rendezvényszervező képzést hirdetik: http://www.tanfolyam-kepzes.hu/kulturalis-rendezvenyszervezo-tanfolyam.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése