Te milyen OKJ-s képzésnek látod értelmét?

Magasak a felvételi ponthatárok 2012 -ben? Milyen szakmát válasszak? Az emberek többsége nehezen dönt.

Amikor szakmát választunk mit érdemes mérlegelni? Mi legyen a prioritás? Olyan képzésre menjek, melyet ha elvégzek, jók a kereseti lehetőségek? Vagy inkább olyan képzést érdemes választani-különösen a mai munkanélküliségtől sújtott világban- amit ha elvégzek, viszonylag könnyen el fogok tudni helyezkedni (még ha a várható fizetés kevés is)? Esetleg menjek a többség után, és tanuljak valamilyen divatszakmát? Vagy csak az elhivatottság számít? Ti mit gondoltok
milyen OKJ-s képzést érdemes választani?

Egyáltalán érdemes-e OKJ-s tanfolyamot végezni?

Ezen az oldalon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ha a felvételi ponthatárokat 2012 -ben nem sikerül elérned, vagy a drasztikus létszámcsökkentés miatt nem szeretnél a felsőoktatásban továbbtanulni, akkor érdemes elgondolkodni egy államilag támogatott OKJ-s képzésen!

Ha ide kattintasz: META SZAKKÖZÉPISKOLA, több mint 20 OKJ képzés közül választhatsz!


A konkrét tanfolyamokkal kapcsolatos megjegyzéseket az adott tanfolyamhoz is írhatjátok, az általánosabb (szakmaválasztás, iskolák stb.) pedig ide-KATT!



META SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT OKJ-S KÉPZÉSEK


2010. július 2., péntek

Óvodai dajka képzés

ÓVODAI DAJKA KÉPZÉS

A dajka képzés OKJ száma: 31 140 01 0000 00 00- Óvodai dajka

Az óvodai dajka munkája:
Segíti a gondozó-, nevelőmunkát
Ellátja a gyermekek gondozását
Tisztán tartja a gyermekek környezetét
Segíti az étkeztetést
Egyéb feladatokat lát el

Számalk óvodai dajka képzés


Meta óvodai dajka képzés

A dajka képzés megkezdésének feltétele:
8. évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség.

A dajka képzés moduljai:
■Gondozási és nevelési feladatok az óvodai dajka tevékenységében.
■Takarítási feladatok az óvodai dajka tevékenységében.
■Egyéb feladatok az óvodai dajka tevékenységében.

Az OKJ vizsga feladatai:
1.vizsgarész:
■szóbeli: A 3-6/7 éves korú gyermek fejlődésének életkori sajátosságai. Az óvodai tevékenységformák jellemzői, fejlesztő hatásuk. Az óvodai nevelés pedagógiai sajátosságai, az óvodás korú gyermek nevelésének módszerei.
■gyakorlati: Az óvodai életbe történő aktív bekapcsolódás. Részt vesz a gondozási feladatok ellátásában, az étkeztetésben. Segíti az óvónőt a gyermekfelügyeletben levegőztetésénél, előkészíti a foglalkozáshoz szükséges eszközöket.
2.vizsgarész
■szóbeli: Az egészségmegőrzés feladatai az óvodában. Fertőző betegségek felismerése, elsősegélynyújtás. Tennivalók betegség, baleset esetén. Gyermekélelmezés, az ételek szakszerű tálalása, kezelése.
■gyakorlati: Takarítási feladatokat lát el, kisgépeket kezel. Betartja az egészségügyi, munkavédelmi, tűzvédelmi, balesetvédelmi szabályokat.
3.vizsgarész
■szóbeli: Az óvodai baleset megelőzése feladatai és kritériumai. Környezetvédelmi szempontok érvényesítése az óvodai élet során. A munkavállalással, munkavégzéssel kapcsolatos munkajogi ismeretek. Az óvodai szervezet, mint munkahely.

1 megjegyzés:

  1. Megy ez! :-) De ami azt illeti, a dajkának lenni nagyon szép dolog, a gyerekek hálája, mosolya, már megérte, Nagyon szép és jó, csak majdnem egyenlő a takaritással, no nem mintha az lebecsülendő lenne, sőt! De én túl soknak tartom a dajka feladatát, őszintén!! Nemigazán tud "hatékonyan" részt venni a gyermekekkel való foglalkozásban, mert a sok takarítási tevékenység ezt az időt elveszi! Magyarán! ahogy egy kisgyermek megjegyezte :-)) Szolgák :D De hát mindent vagy semmit, ez a jelszó ;) " Dajka, dajkál A dajka olyan nő, akit csecsemő vagy kisgyermek gondozására, felügyeletére alkalmaznak. Foglalkozásából eredően kedveskedett a rábizottnak, ezért mesélt, ez volt a dajkamese. De ringatta, babusgatta is, ilyenkor dajkálta a kicsit. Bizalmi foglalkozás volt, mai kissé változott formája a babysitter." hát ez az ami a legkevésbé érvényesül a mai dajki tevékenységben :-) Kissé sarkítva, de a valóság ez lenne.

    VálaszTörlés