Te milyen OKJ-s képzésnek látod értelmét?

Magasak a felvételi ponthatárok 2012 -ben? Milyen szakmát válasszak? Az emberek többsége nehezen dönt.

Amikor szakmát választunk mit érdemes mérlegelni? Mi legyen a prioritás? Olyan képzésre menjek, melyet ha elvégzek, jók a kereseti lehetőségek? Vagy inkább olyan képzést érdemes választani-különösen a mai munkanélküliségtől sújtott világban- amit ha elvégzek, viszonylag könnyen el fogok tudni helyezkedni (még ha a várható fizetés kevés is)? Esetleg menjek a többség után, és tanuljak valamilyen divatszakmát? Vagy csak az elhivatottság számít? Ti mit gondoltok
milyen OKJ-s képzést érdemes választani?

Egyáltalán érdemes-e OKJ-s tanfolyamot végezni?

Ezen az oldalon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ha a felvételi ponthatárokat 2012 -ben nem sikerül elérned, vagy a drasztikus létszámcsökkentés miatt nem szeretnél a felsőoktatásban továbbtanulni, akkor érdemes elgondolkodni egy államilag támogatott OKJ-s képzésen!

Ha ide kattintasz: META SZAKKÖZÉPISKOLA, több mint 20 OKJ képzés közül választhatsz!


A konkrét tanfolyamokkal kapcsolatos megjegyzéseket az adott tanfolyamhoz is írhatjátok, az általánosabb (szakmaválasztás, iskolák stb.) pedig ide-KATT!



META SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT OKJ-S KÉPZÉSEK


2010. július 10., szombat

A kormány határozza meg 2013-tól, hogy mely tantárgyakból kell emeltszintű érettségit tenni

A kormány határozza meg 2013-tól, hogy mely tárgyból kell emelt szintű érettségit tenni a felsőoktatási felvételi során - döntött június 5-én az Országgyűlés. A fideszes módosító javaslatot 351 igen szavazattal fogadták el: négy frakció támogatta azt, 13 LMP-s képviselő azonban tartózkodott. Pokorni Zoltán, az oktatási bizottság fideszes elnöke elmondta: a kevésbé népszerű képzések esetében nem kell emelni a követelményeket.

A Fidesz két oktatáspolitikusa, Pokorni Zoltán és Pósán László június 9-én nyújtotta be azt a törvénytervezetet, amely szerint nem a felsőoktatási intézmények, hanem a kormány határozná meg, mely szakok esetében kellene emelt szintű érettségi vizsgát tenniük a felvételizőknek. A benyújtott törvényjavaslatban foglaltak szerint a kormány rendeletben szabályozza majd, hogy az egyes képzések esetében mely tárgyból lesz elvárás az emelt szintű érettségi. A szóban forgó rendeletet október 30-áig adja ki a kormány az érintett képzést folytató felsőoktatási intézmények megkérdezését követően. A rendelkezéseket a 2013 szeptemberétől induló alap- és egységes képzések esetében kell majd alkalmazni, így attól kezdve az egyetemek, főiskolák helyett a kormány határozna arról, hogy mely szakok esetében kell emelt szintű érettségit tenni.
Pokorni Zoltán az MTI-nek elmondta: a kevésbé népszerű képzések esetében, például az agrárképzésben nem kell emelni a követelményeket. Hozzátette: nem kell rögtön két tantárgyat központilag előírni, először egy tárgyból elegendő az emelt szintű vizsga.
Az indítványt 351 igen szavazattal fogadták el: négy frakció támogatta a javaslatot, 13 LMP-s képviselő azonban tartózkodott.
(Forrás: MTI, Zipp, nol.hu, Edupress)

Ajánlott tanfolyamok: biztonsági őr tanfolyam, fogászati asszisztens képzés, gyógyszertári asszisztens képzés, idegenvezető tanfolyam, kereskedő-boltvezető tanfolyam, kisgyermekgondozó, nevelő képzés, mérlegképes könyvelő tanfolyam, pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam, targoncavezetői tanfolyam, társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó tanfolyam, óvodai dajka képzés, ügyintéző titkár tanfolyam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése