Te milyen OKJ-s képzésnek látod értelmét?

Magasak a felvételi ponthatárok 2012 -ben? Milyen szakmát válasszak? Az emberek többsége nehezen dönt.

Amikor szakmát választunk mit érdemes mérlegelni? Mi legyen a prioritás? Olyan képzésre menjek, melyet ha elvégzek, jók a kereseti lehetőségek? Vagy inkább olyan képzést érdemes választani-különösen a mai munkanélküliségtől sújtott világban- amit ha elvégzek, viszonylag könnyen el fogok tudni helyezkedni (még ha a várható fizetés kevés is)? Esetleg menjek a többség után, és tanuljak valamilyen divatszakmát? Vagy csak az elhivatottság számít? Ti mit gondoltok
milyen OKJ-s képzést érdemes választani?

Egyáltalán érdemes-e OKJ-s tanfolyamot végezni?

Ezen az oldalon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ha a felvételi ponthatárokat 2012 -ben nem sikerül elérned, vagy a drasztikus létszámcsökkentés miatt nem szeretnél a felsőoktatásban továbbtanulni, akkor érdemes elgondolkodni egy államilag támogatott OKJ-s képzésen!

Ha ide kattintasz: META SZAKKÖZÉPISKOLA, több mint 20 OKJ képzés közül választhatsz!


A konkrét tanfolyamokkal kapcsolatos megjegyzéseket az adott tanfolyamhoz is írhatjátok, az általánosabb (szakmaválasztás, iskolák stb.) pedig ide-KATT!



META SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT OKJ-S KÉPZÉSEK


2010. június 29., kedd

Véget értek a középszintű érettségik

Véget értek a középszintű érettségi szóbeli vizsgák június 25-én, pénteken, így lezárult a május 3-án kezdődött tavaszi-nyári vizsgaidőszak. A középiskolák 1.166 vizsgahelyén 139.453-an maturáltak, 93 ezren közülük most végzett diákok. Az Oktatási Hivatal előzetes tájékoztatása szerint a legtöbben történelemből, angolból és biológiából tettek emelt szintű érettségit.

Az ország csaknem 1200 vizsgahelyszínén a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar, mint idegen nyelv írásbeli vizsgával kezdődött meg május 3-án a szezon. Az írásbeli vizsgák május 25-éig tartottak, amelyet követően június 3-ától június 9-ig tehettek emelt szintű szóbeli vizsgát a jelentkezők, középszinten pedig június 14. és június 25. között nyílt erre lehetőség. A diákok összesen 485.099 vizsgát tettek le, ebből az előrehozott érettségi 39, az emelt szintűek 27, a középszintű pedig valamivel több, mint 458 ezer matúrát jelentett. A mintegy 27 ezer szóbeli emelt szintű vizsgát 142 helyszínen, 1839 tantárgyi bizottság előtt rendezték meg, miközben középszinten 1174 helyszínen több mint 358 ezer matúrát bonyolítottak le.
Tíz százalékkal emelkedett meg az emelt szintű érettségit választók száma tavalyhoz képest, amely a hivatal szerint a nyelvi előkészítő évfolyamokon végző fiataloknak, illetve az orvos, fogorvos, állatorvos és gyógyszerész képzések esetében kötelező tett emelt szintű érettséginek köszönhető. A legtöbben középszinten természetesen a magyar nyelv és irodalom, valamint a matematika tárgyat választották, mindkettőt több mint 91 ezren. Emelt szinten azonban már nem ezek voltak a legnépszerűbbek. A legtöbben a történelem tárgyból próbálták letenni az emelt szintű vizsgát, csaknem 5400-an, tehát minden ötödik emelt szinten maturáló. A második helyen az angol nyelv áll mintegy 450 fős lemaradással. Az orvostudományi egyetemeken kötelezővé tett emelt szintű érettségi a leginkább a biológia tantárgyra volt pozitív hatással: emelt szinten 4202 fő választotta ezt és került ezzel a biológia a harmadik helyre. A fizikát ugyanakkor csupán 654-en, a kémiát pedig 836-an választották. Viszonylag sokan, csaknem 2700-an jelölték meg - és hozták fel ezzel a népszerségi listán a negyedik helyre - a matematikát, miközben a magyar nyelv és irodalom tantárgyat fele ennyien sem (1139).

196 tantárgyból érettségizhettek idén középszinten a diákok, illetve további 89 vizsgatárgyat választhattak emelt szinten, mindezek közül pedig mindössze 19 tárgyból maturáltak ezernél többen. Ez azt jelenti, hogy az érettségizők többsége a választható tárgyak mindössze 9,6 százalékában adott számot tudásáról, a többi tárgyat a diákok kevesebb, mint egy százaléka választotta.
(http://www.edupress.hu/)

Ajánlott tanfolyamok: biztonsági őr tanfolyam, fogászati asszisztens képzés, gyógyszertári asszisztens képzés, idegenvezető tanfolyam, kereskedő-boltvezető tanfolyam, kisgyermekgondozó, nevelő képzés, mérlegképes könyvelő tanfolyam, pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam, targoncavezetői tanfolyam, társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó tanfolyam, óvodai dajka képzés,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése