Te milyen OKJ-s képzésnek látod értelmét?

Magasak a felvételi ponthatárok 2012 -ben? Milyen szakmát válasszak? Az emberek többsége nehezen dönt.

Amikor szakmát választunk mit érdemes mérlegelni? Mi legyen a prioritás? Olyan képzésre menjek, melyet ha elvégzek, jók a kereseti lehetőségek? Vagy inkább olyan képzést érdemes választani-különösen a mai munkanélküliségtől sújtott világban- amit ha elvégzek, viszonylag könnyen el fogok tudni helyezkedni (még ha a várható fizetés kevés is)? Esetleg menjek a többség után, és tanuljak valamilyen divatszakmát? Vagy csak az elhivatottság számít? Ti mit gondoltok
milyen OKJ-s képzést érdemes választani?

Egyáltalán érdemes-e OKJ-s tanfolyamot végezni?

Ezen az oldalon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ha a felvételi ponthatárokat 2012 -ben nem sikerül elérned, vagy a drasztikus létszámcsökkentés miatt nem szeretnél a felsőoktatásban továbbtanulni, akkor érdemes elgondolkodni egy államilag támogatott OKJ-s képzésen!

Ha ide kattintasz: META SZAKKÖZÉPISKOLA, több mint 20 OKJ képzés közül választhatsz!


A konkrét tanfolyamokkal kapcsolatos megjegyzéseket az adott tanfolyamhoz is írhatjátok, az általánosabb (szakmaválasztás, iskolák stb.) pedig ide-KATT!



META SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT OKJ-S KÉPZÉSEK


2010. június 30., szerda

Alkotmányellenes nyelvvizsga-követelmény?

Ötből egy hallgató azért nem kapja meg a diplomáját, mert nincs nyelvvizsgája, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint pedig alkotmányellenes, hogy olyan tudást kérnek a diákoktól, amit az intézmények nem tanítanak - számolt be a Tv2 Tények című műsora. Ezért azt kérik a nemzeti erőforrás minisztertől, hogy küldjék ki a végzettséget igazoló papírt azoknak, akik nyelvvizsga hiánya miatt nem kapnak diplomát. A Műegyetem oktatási igazgatója szerint azonban a fiatalok motivációja problémás.

Számos diák a nyelvvizsga hiánya miatt nem veheti át diplomáját közvetlenül az államvizsga teljesítését követően. A nyelvi vizsga megszerzéséről szóló követelmény pedig az MSZOE szerint alkotmányellenes, hiszen olyan tudást kérnek számon az egyetemek, főiskolák, melyek elsajátítására az intézményekben nem adnak lehetőséget. Így azt kérik Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől, hogy aki nyelvvizsga hiánya miatt nem kap diplomát, küldjék ki a végzettségét igazoló papírt.
A Műegyetem oktatási igazgatója szerint azonban nem az egyetemi nyelvtanítás jelentene megoldást, hanem a diákok motivációján kellene javítani. A fiatalok nem érzik elég korán a dolog súlyát, hiszen egészen az államvizsgáig el lehet jutni a nyelvvizsga nélkül - mondta.
A versenyszférában nem feltétlenül számít, hogy van-e diplomája a jelentkezőnek, a nyelvvizsga helyett ugyanis a nyelvtudás számít - jelentette ki egy állásközvetítéssel is foglalkozó cég képviselője a műsorban.
(Forrás: tv2.hu)
(http://www.edupress.hu/)


Ajánlott tanfolyamok: biztonsági őr tanfolyam, fogászati asszisztens képzés, gyógyszertári asszisztens képzés, idegenvezető tanfolyam, kereskedő-boltvezető tanfolyam, kisgyermekgondozó, nevelő képzés, mérlegképes könyvelő tanfolyam, pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam, targoncavezetői tanfolyam, társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó tanfolyam, óvodai dajka képzés,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése