Te milyen OKJ-s képzésnek látod értelmét?

Magasak a felvételi ponthatárok 2012 -ben? Milyen szakmát válasszak? Az emberek többsége nehezen dönt.

Amikor szakmát választunk mit érdemes mérlegelni? Mi legyen a prioritás? Olyan képzésre menjek, melyet ha elvégzek, jók a kereseti lehetőségek? Vagy inkább olyan képzést érdemes választani-különösen a mai munkanélküliségtől sújtott világban- amit ha elvégzek, viszonylag könnyen el fogok tudni helyezkedni (még ha a várható fizetés kevés is)? Esetleg menjek a többség után, és tanuljak valamilyen divatszakmát? Vagy csak az elhivatottság számít? Ti mit gondoltok
milyen OKJ-s képzést érdemes választani?

Egyáltalán érdemes-e OKJ-s tanfolyamot végezni?

Ezen az oldalon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ha a felvételi ponthatárokat 2012 -ben nem sikerül elérned, vagy a drasztikus létszámcsökkentés miatt nem szeretnél a felsőoktatásban továbbtanulni, akkor érdemes elgondolkodni egy államilag támogatott OKJ-s képzésen!

Ha ide kattintasz: META SZAKKÖZÉPISKOLA, több mint 20 OKJ képzés közül választhatsz!


A konkrét tanfolyamokkal kapcsolatos megjegyzéseket az adott tanfolyamhoz is írhatjátok, az általánosabb (szakmaválasztás, iskolák stb.) pedig ide-KATT!



META SZAKKÖZÉPISKOLA, ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT OKJ-S KÉPZÉSEK


2010. július 2., péntek

Kevés a szakiskolai tanuló

A szakiskolai férőhelyek mindössze 49,7 százalékát tudják feltölteni az idei jelentkezők - derül ki az Oktatási Hivatal (OH) napokban nyilvánosságra hozott jelentéséből. Szakmai tanulmányait így csupán 24.600 diák kezdi meg szeptembertől, üresen marad azonban csaknem 25 ezer hely - olvasható a Magyar Nemzetben. A középiskolába jelentkező 101 ezer fiatal 76 százaléka inkább érettségit adó képzést választott. Az OH elnöke szerint irreálisan sok férőhelyet hirdettek meg a szakiskolák.

A középiskolába jelentkező fiatalok 76 százaléka kezdheti meg ősztől tanulmányait érettségit adó képzésben, 24 százalékuk választotta csupán a szakmai tanulmányokat. Ennek következtében azonban számos meghirdetett hely marad üresen. Az átlagosnál is kevesebben kezdik meg tanulmányaikat a gépészeti, az építőipari, az elektronikai, a könnyűipari, illetve a nyomdaipari szakmacsoportban, ahol a férőhelyek csupán 30 százalékát tudják feltölteni.
A népszerűtlen szakmacsoportok listája egybecseng a hiányszakmák névsorával, így egyelőre nem sikerült orvosolni az azokon megjelenő szakemberhiányt. Nem indokolható azonban a hiány a fiatalok számának csökkenésével, hiszen a gimnáziumi férőhelyek 90 százalékát fel tudták tölteni - írja a Magyar Nemzet. Bakonyi László, az OH elnöke elmondta: a szakiskolák irreálisan sok, 49 ezer férőhelyet hirdettek meg. Elismerte azonban, hogy volt olyan időszak, amikor szükség volt hasonló számú férőhelyre.
Hiába hirdetett korábban az előző kormányzat két óvintézkedést a hiányszakmák népszerűsítésére, hosszú évekre van szükség a normalizálásra - mondta el Bakonyi. Ösztöndíjat kaphatnak például azok a szakmunkástanulók, akik régiójukban hiányszakmának számító irányban tanulnak tovább és minimum 2,5-ös átlaggal rendelkeznek. A 2010-2011-es tanévben ennek segítségével maximum 30 ezer forintos ösztöndíjban részesülhetnek a fiatalok havonta.
(Forrás: Magyar Nemzet)

Ajánlott tanfolyamok: biztonsági őr tanfolyam, fogászati asszisztens képzés, gyógyszertári asszisztens képzés, idegenvezető tanfolyam, kereskedő-boltvezető tanfolyam, kisgyermekgondozó, nevelő képzés, mérlegképes könyvelő tanfolyam, pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam, targoncavezetői tanfolyam, társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó tanfolyam, óvodai dajka képzés, ügyintéző titkár tanfolyam

1 megjegyzés:

  1. Абрам Александр üzletember vagyok, aki képes volt újjáéledni haldokló favágó üzletét egy Isten segítségével, akit Benjamin Lee, a hitelkonzultánsnak hívtak. Jekatyerinburgban vagyok Екатеринбург. Nos, vállalkozást akar próbálni, rendezni az adósságát, kibővíteni a meglévőt, pénzre van szüksége az áruk vásárlásához. Problémái vannak a jó hitelkeret biztosításával, szeretném, ha tudnád, hogy Benjamin úr látni fog téged. Ez a megfelelő hely az összes pénzügyi problémájának megoldására, mert élő bizonyság vagyok, és ezt nem tudom csak megtartani magamnak, amikor mások pénzügyi utat keresnek. Szeretném, ha mind kapcsolatba lépne ezzel az Isten által küldött hitelezővel. a többi részben leírtak felhasználásával e nagyszerű lehetőség részese lehet. E-mail: lfdsloans@outlook.com Vagy a WhatsApp / Szöveg + 1-989-394-3740.

    VálaszTörlés